SALAKUUNTELUN PALJASTAMINEN

TMS-Basic-Sensor

Salakuuntelun ja salakatselun paljastaminen

Yrityksemme on yksi Suomen kokeneimmista salakuuntelu- ja salakatselulaitteiden paljastamiseen erikoistuneesta yrityksestä. Käytössämme on ammattilaitteisto, jota käyttävät myös useiden eri maiden viranomaisetkin.

Salakuuntelulaitteet

Salakuuntelu- ja salakatselu ovat lisääntyneet huomattavasti näihin tarkoituksiin tarkoitettujen laitteiden yleistyttyä. Kyseisiä laitteita pystyy kuka tahansa tilaamaan esimerkiksi verkkokaupoista ja ne ovat myös erittäin halpoja. Halpojen Kiinalaisten salakuuntelu/katselulaitteiden laatu ei ole kovinkaan hyvää, mutta tavallisen kuluttajan tarpeisiin aivan sopivaa. Aivan toista luokkaa ovat kalliimman luokan laitteet, joita käyttävät viranomaiset ja muut ammattilaiset.

Salakuuntelu- ja katselulaitteet voivat olla myös erittäin pienikokoisia, joten niitä on helppo piilottaa melkein minne vain. Myös ajoneuvoihin voidaan asentaa kyseisiä laitteita sekä lisäksi GPS-seurantalaitteita, joilla voidaan tarkkailla esimerkiksi tietokoneelta missä ajoneuvo liikkuu.

Yritysvakoilu

Yrityksiin kohdistuvaa vakoilua ja tietojen urkintaa tehdään myös näillä laitteilla. Aina ei ole kyse toisen valtion tai toisen yrityksen tekemästä vakoilusta vaan myös yrityksen nykyinen ja entinen henkilökunta voivat yrittää saada selville tärkeitä tietoja yrityksen nykyisestä ja tulevasta toiminnasta. Suojelupoliisin mukaan yritysvakoilu kohdistuu tyypillisesti korkean teknologian yrityksiin. Vakoilua tehnyt taho hyödyntää saamiaan yrityksen liikesalaisuuksia ja käyttää niitä omissa tuotekehityksissään vakoilemansa yrityksen kustannuksella. Erityisesti vakoilijoita kiinnostavat kehittyvät tieteenalat, uudet teknologiat, biotieteet, nanoteknologia, telekommunikaatio.

Yritysvakoilua tapahtuu monilla muillakin aloilla esimerkiksi rakennusalalla, josta esimerkiksi tapaus, jossa rakennusalan urakoitsija yritti urkkia tietoa muiden urakoitsijoiden urakkatarjouksista rakennuttajan toimistolle asentamillaan laitteilla.

Yksityishenkilöihin liittyvä salakuuntelu

Yksityishenkilöitä kohtaan tapahtuva salakuuntelu ja salakatselu voi olla esimerkiksi ammattirikollisten ennakkotiedustelua tulevaa rikosta varten, joka voi olla esimerkiksi kiristäminen, ryöstö, varkaus tai jopa henkilön kaappaaminen. Monesti myös nykyiset sekä entiset puolisot haluavat tietää entisen puolisonsa liikkeistä ja uusista ihmissuhteista.

Salakuuntelu- ja katselulaitteiden paljastaminen

Salakuuntelu- ja katselulaitteiden havaitseminen on äärimmäisen vaikeata ja yleensä mahdotonta ilman ammattikäyttöön tarkoitettuja salakuuntelu/kameralaitteistojen paljastamisvälineitä sekä ammattihenkilöitä, jotka suorittavat näitä skannauksia. Ammattitason laitteet maksavat useista tuhansista kymmeniin tuhansiin euroihin.

Suomen Erikoisturvaryhmä Oy:llä on ammattitason skannauslaitteisto, jota käyttävät myös esimerkiksi, useiden eri maiden poliisien yksiköt sekä muut viranomaiset. Olemme tehneet lukuisia salakuuntelu- ja kameralaitteistojen skannauksia esimerkiksi yrityksille, kuntien ja kaupunkien toimitiloihin sekä yksityishenkilöille.

Salakuuntelu- ja kameralaitteistoja käytetään tietojen saamiseksi esimerkiksi:

  •  Yritys- ja teollisuusvakoilu (Johtajien toimistotilat, neuvottelutilat, toimistohuoneet, autot)
  •  Muut päättäjät (Kaupunkien ja kuntien johtajat, poliitikot, yritysten johto ym)
  •  Julkisuuden henkilöt
  •  Yksityishenkilöt (asunnot, autot, veneet ym.)

Tietokoneiden ja matkapuhelimien haittaohjelmat

Nykyaikana tietokoneiden ja matkapuhelimien ulkopuolinen seuranta on tullut erittäin helpoksi. Haittaohjelmilla voidaan seurata matkapuhelimessa tapahtuvia toimenpiteitä, myös reaaliajassa ilman, että puhelimen omistaja sitä huomaa. Saastuneella tietokoneella tai puhelimella voidaan kuunnella, katsoa kameran näkymää, lukea viestit ja sähköpostit sekä seurata kartalta tarkalleen missä laite omistajineen liikkuu. Helpoin tapa tartuttaa kyseisiä ohjelmia on avata saastuneita liitetiedostoja, jotka ovat tulleet sähköpostin mukana.

Tietokoneiden ja matkapuhelimien tarkastukset haittaohjelmien paljastamiseksi

Yhteistyöyrityksemme tekee tietokoneiden ja matkapuhelimien tarkastuksia haitta- ja seurantaohjelmien paljastamiseksi. Kysy lisätietoja sekä tarjous meiltä.